Valp från oss


Creative är en kennel belägen i Norra Sverige, rättare sagt i Västerbotten.

Vi har en mindre kennel och föder upp i liten skala.


För att få tinga en valp från oss vill vi att ni kontaktar oss via tfn: 073-5955307, mail: fridamdahlberg@gmail.com eller privat meddelande på vårt instagramkonto kennel_creative. Vi vill alltid träffa er personligen innan vi kommer överens om att ni vill/får köpa valp från oss. Detta för att det ger oss en klarare bild av er samt att ni får en känsla for oss. Personkemin mellan oss är viktig då vi vill ha fortsatt kontakt med er och valpen under resten av valpens liv. 


Vi säljer inga valpar över tfn eller via internet och kräver att du är minst 18 år gammal för att få möjlighet att tinga valp från oss. Vi förbehaller oss rätten att neka köp om vi inte finner er lämpliga för en Amstaff från oss. 


Våra valpar föds upp i hemmiljö tillsammans med familjen. Familjen består av två vuxna, två barn och två amstaffar.


Från att våra valpar är några dygn gamla använder vi oss av PUPPY CULTURE's program för valpar och uppfödare. Detta ger valpen en god start i livet och underlättar för er som valpköpare när valpen sen flyttar hem till er och i resten av hundens liv. Vi berättar gärna mer för er om Puppy Culture.


När valparna fötts och ni känner er trygga med oss och vi finner er lämpliga som ägare till en valp från oss vill vi att ni som valpköpare överför en handpenning till oss. Detta för att det ger både er, oss och valpen en trygghet. Vi säljer inga valpar på avbetalning.


Vi ser gärna att ni kommer på ett första besök när tiken och valparna är redo. Detta sker oftast när valparna är ca 3-5 veckor gamla. Vi tar endast emot familjemedlemmar som ska bo tillsammans med hunden vid besöken hos oss.

Vi kommer under detta besök inte att välja vilken valp som flyttar hem just till er. Detta kommer att ske tidigast när valparna är 6-7 veckor, självklart då i samråd med era önskemål. Vi kommer att tillsammans med er försöka passa ihop rätt valp med rätt köpare. Vi vill att just den valp ni köper ska få så bra förutstättningar som möjligt för att lyckas med vad era tankar om hur ert hundskap ska bli.


Vi är väldigt måna om att hålla god kontakt med er under hela valpens liv! Detta även under valpens tid innan den kommer till er. Ni kommer att få löpande uppdateringar om vad som händer och hur det går till här hemma hos oss. Vi kommer alltid att finnas här  för er och försöka svara på eventuella frågor och funderingar kring allt som har med er Amstaff att göra. Det är viktigt för oss!


Något som också är viktigt för oss är att vi får utvärdera de kullar vi föder upp!


Vi vill att ni ställer ut hunden iaf en gång på en av Svenska Kennelklubben eller Svenska Terrierklubbens officiella utställningar för en exteriör bedömning. Är ni inte helt trygga i detta hjälper vi er så gott vi kan på vägen dit och under utställningsdagen!


Vi vill även att ni gör en Beteende och Personlighets beskrivning (BPH) eller liknande beskrivning på er hunds mentalitet när den är 12-18 månader gammal.


Något annat vi tycker är väldigt viktigt är att alla Amstaffar vi fött upp genomgaå en officiell HD (höftledsröntgen) samt ED (armbågsledsröntgen) när hunden är strax över 12 månader.  

Om ni mot förmodan skulle behöva omplacera er Amstaff från oss, oavsett anledning vill vi att det alltid sker genom oss. Vi använder oss alltid av SKK's köpeavtal där vi alltid kryssar i Ja till återköp. Det är er och vår trygghet och visar att vi tar på oss ansvaret för att med eller utan er hjälp hitta ett nytt bra hem till er Amstaff. Vi accepterar inte att Amstaffen säljs vidare utan vår vetskap. För oss är det väldigt noga  var våra Amstaffar hamnar oavsett ålder!


Är ni intresserad av valp från oss var god kontakta oss gärna på:

Telefon: 0735-955307
E-mail: fridamdahlberg @ gmail.com

Instagram: kennel_creative


ATT KÖPA VALP FRÅN KC